Har du frågor om våra produkter?
Ring oss! Mån-Fre kl 7:00-17:00

0573-63 81 00

Våra leverantörer om sig själva...


Hultafors/Wibe

Wibe Ladders är Nordens ledande tillverkare av yrkesstegar, arbetsbockar och ställningar för professionella hantverkare. I över 80 år har vi lett utvecklingen av pålitliga stegar som håller den allra högsta standarden på marknaden.

Kvalitet och säkerhet genomsyrar allt vi gör, från produktutveckling och produktion till leverans och arbete för ökad stegsäkerhet ute på arbetsplatserna. Allt för att du ska kunna lita på vårt löfte om att vi har tänkt säkerhet, i varje steg.

Wibe Ladders är certifierat enligt kvalitetssystemet ISO 9001 och våra stegar testas regelmässigt av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP).

Wibe Ladders erbjuder innovativa stegar och ställningar som hjälper hantverkare att jobba på ett säkrare och mer effektivt sätt. Vi tillhandahåller en pålitlig lösning för varje arbetsuppgift.

Wibe Ladders är en del av Hultafors Group – ett företag med ett stort sortiment av premiumprodukter för hantverkare som vill hålla sig i framkant.
Skeppshult

Skeppshultstegen är ett samlande namn för alla stegar i Skeppshults Press & Svets stegprogram. Företaget startades redan 1958 och har en mycket lång erfarenhet av stegtillverkning. Skeppshults Press & Svets AB är ett privatägt familjeföretag i egna lokaler med ca 50 anställda.

Skeppshultstegen erbjuder ett mycket brett stegprogram av yrkesstegar, konsumentstegar, rullställningar, vägg- och tak produkter, utrymningsstegar, badstegar och glasfiberstegar. För att underlätta användandet samt höja säkerheten kompletteras sortimentet med ett stort antal stegtillbehör. Bolaget erbjuder även ett antal produkter såsom t ex torkvindor, jordankare & rätskivor.

Sedan 2013 är Skeppshultstegen ISO-certifierade enligt 9001, 14001 och AFS.Laggo

Utan rätt arbetsredskap är det svårt att på rätt sätt utföra ett arbete. Det tar längre tid och en del saker blir helt enkelt inte utförda. I slutänden är det alltid ekonomin som blir lidande eftersom du förlorar tid eller hela uppdraget till en konkurrent som tack vare bättre arbetsmetoder kan lämna ett förmånligare pris. Alla som arbetar ovan mark känner till problemet. Hur många egenhändigt konstruerade ställningar har du inte sett i trapphus och liknande?
Ställningar som tagit lång tid att bygga och som ur säkerhetssynpunkt är minst sagt tvivelaktiga.
Skador vid fall medför alltid personligt lidande, kanske till och med men för  livet och det är alltid du som arbetsgivare som har ansvaret.

Sedan 1944 har Laggo AB utvecklat och tillverkat arbetsredskap för hantverkare, byggnads- och verkstadsindustrin, serviceföretag m.fl. ”Vi” följer kontinuerligt utvecklingen i ett flertal branscher och anpassar våra arbetsredskap efter nya rön och arbetsmetoder. Vi sätter alltid säkerheten främst i vår produktutveckling. Vårt samarbete med Arbetsmiljöverket och Statens Provningsanstalt har medfört att samtliga våra produkter är typgodkända. Rätt utformade arbetsredskap, hög säkerhet och vår erkänt höga kvalitet är din garanti för god totalekonomi.
– Ta steget upp till Laggo!

  


Weland Stål

Weland Stål AB i Ulricehamn tillverkar och lagerhåller ett komplett program av takskyddsprodukter såsom snörasskydd, takbryggor, skyddsräcken, taksteg och takstegar. Vi bedriver intensiv produktutveckling och provar produkterna i vår egen anläggning, på samma sätt som SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Även infästningarna utvecklas efter önskemål från berörda montörer och vi tar ständigt fasta på våra egna erfarenheter, synpunkter från våra återförsäljare, användare, branschorganisationer, fackliga företrädare m.fl.

Våra takskyddsprodukter är certifierade, vilket innebär att SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut provar och certifierar enligt gällande normer och krav.

Vi har även ett brett sortiment av utrymningsprodukter. I detta ingår bl.a. fasadstegar och utrymningsplattformar. Även dessa produkter är utprovade och certifierade enligt gällande krav och normer.

På vår tillverkningslista finns även Universalräcken som kan användas för temporär eller permanent avspärrning. Räckena levereras varmförzinkade i fyra olika standardlängder som kan kombineras i 250 mm intervaller. Räckesbågarna tillverkas i två höjder, 1100 mm för infästning med tappar och 1200 mm för sidoinfästning. Stora tillverkningsserier med rationella metoder gör att priset är mycket konkurrenskraftigt.

Även plåtbearbetning i små eller stora serier ryms under vårt tak. Vår moderna maskinpark står till förfogande för laserskärning i plåt eller rör, stansning, nibbling och pressening, eller annan vanligt förekommande plåtbearbetning. Vi bistår även men konstruktionshjälp och ser till att optimera tillverkningen för hög kostnadseffektivitet. Utöver detta tillhandahåller vi även varmförzinkning och pulverlackering.
Telesteps
Telesteps grundades 1996 och ingår som ett eget affärsområde i den internationella industrikoncernen Gunnebo, med totalt ca 1000 anställda och en omsättning om ca 2 miljarder kronor. Design, produktutveckling och kvalitetskontroll sker vid vårt huvudkontor i Tranås. Produkterna hittar nöjda användare genom distributörer och återförsäljare i 40 länder.
Pa-So Produkter

Pa-So Produkter i Avesta AB startades sedan 1983 och har högsta kreditvärdighet sedan 2012.


GSP Produktion AB

Gundbo Specialplåt AB etablerades 1992 i Vendel. År 2001 genomgick företaget en förändring vilket innebar ombildning av Gundbo Specialplåt AB till GSP Produktion AB.

Årsskiftet 2003-2004 slogs GSP produktion och Svedbro Rostfria Industrier AB samman till ett företag. Sammanslagningen innebar en fördubbling av produktionen, vilken utökades med storköks-utrustning samt Gräsöbänken.

Idag har GSP Produktion 19 anställda. Huvud-inriktningarna är främst storköksutrustning, vilken står för ungefär halva produktionen samt kompost-maskiner, vilken står för ungefär en fjärdedel avproduktionen. Företaget är beläget i Örbyhus mellan Uppsala och Gävle. Vi har miljö-godkännande för ytbehandling.
Silkeborgs Stigefabrik A/S

Silkeborgs Stigefabrik A/S har Danmarks största sortiment av stegar i trä, aluminium, glasfiber och ställningar. Produkterna används av så väl hobbyfixare, professionella yrkesmän samt inom industri.

Silkeborg Stigefabrik A/S grundades år 1948.

År 2009 blev Silkeborg Stigefabrik A/S uppköpt av Avanti Stigefabrik A/S och det ”nya” företaget valde att vid årsskiftet 2010 enbart kalla sig för Silkeborg Stigefabrik A/S.

Avanti Stigefabrik A/S grundades år 1885, men i samband med fusionen 2009 flyttades all verksamhet till den moderna fabriken i Them, Silkeborg.

Från att enbart ha producerat fram gedigna stegar tillverkade av trä så har Silkeborg med tiden breddat sitt utbud och säljer idag även andra typer av stegar, ställningar och specialprodukter.Günzburger Steigtechnik
  
Günzburger Steigtechnik är idag en av Tysklands största tillverkare när det kommer till stegar, mobila ställningar och specialkonstruktioner tillverkade i aluminium. Företaget har varit verksamt i över hundra år och drivs idag av fjärde generationen entreprenörer.

I verksamheten arbetar omkring 200 personer. Produktionen sker uteslutande i den bayerska staden Günzburg i södra Tyskland. I anslutning till fabriken ligger även huvudkontoret.

Günzburger Steigtechnik är det första företaget som har tilldelats "Made in Germany " kvalitetsstämpeln genom TÜV NORD. Men det är inte den enda utmärkelsen företaget fått genom åren. Med motiveringen ”Genom att säkra och skapa arbetstillfällen , service och närhet till kunden , den höga graden av innovationer och engagemang i regionen” så tilldelades de "Big Prize of the Medium-Sized Industry 2009” den viktigaste utmärkelse i sitt slag i Tyskland .

Tack vare sina innovativa idéer, praktiska lösningar  och en generös produktgaranti (som gäller i hela 15 år) så har Günzburger steigtechnik gjort sig ett namn även utanför Tysklands gränser. Deras ambition är att producera fram nya praktiska produkter  som skall underlätta för kunderna i deras vardag . Deras mest omtalade produkter är  nivello glidskydd som förhindrar att stegen glider på golvet samt ergo-pad, ett ergonomiskt utformat handgrepp för bekvämare hantering av stegen.

Günzburger koncentrerar sig på anliggande stegar, mobila byggnadsställningar samt specialkonstruktioner efter uppdragsgivarens egna mått och önskemål.

Har du önskemål om att specialtillverka en måttanpassad produkt så hör av dig till Stegcentralen.se - vår återförsäljare i Sverige.


SKB Cases och Defender Aluminium boxes

Sedan 1977 tillverkade Dave Sanderson och Steve Kottman från Anaheim, Kalifonien sin första produkt – ett gitarrfodral.  Idag är SKB ett globalt erkänt märke och branschledare inom design och tillverkning av förvaring- och transportväskor. Produkterna är utvecklade och konstruerade för att ge skydd åt känslig utrustning. Bland SKB´s kunder finns företag som arbetar med ljus, ljud, medicin, industri samt inom det militära. Väskorna används även för att frakta sport och elektronikutrustning. Företagets logotype har i mer än tre decennier fått representera kompromisslös kvalitet och oöverträffad hållbarhet!Nanuk Cases

I över 20 år har Nanuk/Plasticase försett tekniker, industrier och sportsutövare världen över med transport- och förvaringslösningar. Som en betydelsefull pusselbit i ett omfattande spel där utveckling, design och kvalitét ständigt gör sig påmint producerar kanadensiska Nanuk väskor som står för kvalitét, god prestanda samt stil.

Oavsett om det gäller att transportera din utrustning genom Amazonas djungel eller över planetens mest ogästvänliga terräng, så har Nanuks skyddprodukter utvecklats in i minsta detalj för att på ett fulländade sätt kunna erbjuda ett 100%-igt skydd. Det omfattande sortimentet har arbetats fram efter önskemål från specifika kunder tex. militären. Resultatet av ett sådant samarbete har kommit att bli lätta, vattentäta väskor som kan skydda känslig utrystning från att skadas. Välj mellan en rad olika storlekar, färger och modeller.Gmöhling

Gmöhling har i över 70 år tillverkat väskor, lådor, transportvagnar mm. Verksamheten som är förlagd i tyska Fürth sysselsätter omkring 90 personer och är idag ett erkänt och mycket framgångsrikt internationellt företag.

Tack vare innovativ personal med värdefulla kunskaper om funktion och material så har företaget kommit att bli ett av de ledande inom branschen. Under sina 70 år har Gmöhling sammanlagt producerat och levererat ut över 3 miljoner artikler (väskor, lådor och vagnar).
 
Gmöhling producerar väskor och lådor avsedda för transport och förvaring, skåp samt verktygsvagnar. Efterfrågan på måttanpassade förvaringslösningar för transport på flyg och fartyg är stor, något som Gmöhling tagit fasta på. Men även läkemedelsindustrin världen över anlitar det tyska företaget för att få måttanpassade vagnar och skåp i aluminium.
Gear Keeper

Hammerhead Industries, Inc. startades av två vänner; Ken Collin & John Salentine som användade en stor del av sin fritid, dykning utanför Santa Barbara, Kalifornien tillbaka i början av 90-talet.

Från början var de första produkterna tas i bruk för att lösa grundläggande problem som fanns i dykning - redskap skydd och redskap fäste. Dessa produkter utvecklades inte som något som skulle kunna säljas, men som produkter som arbetade och lösa problem.

Produkterna har utvecklats baserat på nyckel kedjehållaren idé - men avsedd för redskap, svåra miljöer med hög brotthållfasthet och hållbarhet. Grab Your Gear, Use It, Let It Go - It Retracts Back Every Time, är deras slogan eftersom det gör vad du gör lättare, samtidigt som man förhindrar förlust och / eller skada på din värdefulla redskap.

Det ursprungliga konceptet Gear Keepers för SCUBA verktyg (ficklampor och konsoler) har utvecklats till ett brett spektrum av indragning produkter för fiske, friluftliv & jakt, Brand & Räddning, Industri, Säkerhet, Militär, Polis. Varje program har sin egen uppsättning kriterier; saltvatten, hög temperatur, eller speciella monterings eller fäste behov.Fire Research Corp.

Grundades 1968. Fire Research Corp (FRC) tillverkar innovativa produkter avsedda för brand och säkerhet i över fyra decennier. Varje produkt är särskilt utformade för att främja en säkrare arbetsmiljö.
Streamlight Inc.

Företaget startades 1973 i Pennsylvania USA. Streamlight utvecklar, tillverkar och marknadsför den mest innovativa, högsta kvalitet, bärbar belysning produkter för kunder i hela världen, som använder ett ljus som en yrkes, fritids eller verktyg. Streamlight utvecklar sina produkter genom verkliga erfarenheter som leder till nya idéer och innovationer. Nu har Steamlight egna produkter över 1 000 artiklar för olika marknader t.ex. brand och räddning, polis, militär, industri, fiske, jakt, friluftsliv, sport och mera.
Polarion

Polight co., Ltd startade i Seoul, Korea. Polarion är en tillverkare av högkvalitativa belysningsverktyg vars specialitet är High Intensity Discharge (HID) system. Precisionstillverkning ger Polarion att skapa produkter med extremt höga krav,och deras strikt kvalitetskontroll innebär att alla de produkter vi levererar kommer att möta dessa standarder. Polarions enkelt uttryckt är att göra de bästa belysningsverktyg i världen.